Κέα Διαμονή

Επιλογές διαμονής στην Κέα (Τζιά)

Για την διαμονή σας στην Κέα υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Πρώτα από όλα πρέπει να επιλέξετε το μέρος του νησιού που θέλετε να μείνετε. Το κέντρο του νησιού σε πρακτικό επίπεδο είναι η Κορησσία, το λιμάνι της Κέας και πραγματικά προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής σε κλασικά ξενοδοχεία, αλλά και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κέα Διακοπές

Πολύ κοντά στην Κορησσία υπάρχουν οι οικισμοί Γιαλισκάρι, Βουρκάρι και Οτζιάς που εκτός από νυχτερινή ζωή και υπέροχες παραλίες, διαθέτουν και πολλά καταλύματα για την διαμονή σας. Ουσιαστικά αυτός ο άξονας, Κορησσία - Οτζιάς προσφέρει τις περισσότερες επιλογές διαμονής στην Κέα. Αυτά στα βορειοανατολικά, όσο αφορά τα νοτιοδυτικά, εκτός από τον Κούνδουρο που προσφέρει λίγες επιλογές και έχει εξελιχθεί περισσότερο σε οικισμό παραθεριστικής κατοικίας, η προτίμηση σας για διαμονή πρέπει να στραφεί στις Ποίσσες που διαθέτουν εκτός από ενοικιαζόμενα δωμάτια και το μοναδικό κάμπινγκ του νησιού.

Η Ιουλίδα η πρωτεύουσα της Κέας δεν προσφέρει πολλές επιλογές για την διαμονή σας στο νησί, αλλά έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα την πρότεινα ως επιλογή. Βέβαια η Ιουλίδα είναι παραδοσιακή και πανέμορφη, ενώ γεωγραφικά βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, ως ορμητήριο για να περιηγηθείτε σε όλη την Κέα. Όμως έχει δυσκολίες στο παρκάρισμα και πολλές ανηφόρες.

Όσο αφορά την ποιότητα των καταλυμάτων σε γενικές γραμμές είναι καλή όπως καλές είναι και οι τιμές, ίσως λιγάκι τσιμπημένες κάποιες περιόδους αιχμής. Για όσους αναζητούν την πολυτέλεια, παρόλο που δεν υπάρχουν 5αστερα ξενοδοχεία στην Κέα, υπάρχουν καταλύματα που μπορούν να ανταποκριθούν με αξιώσεις και σε αυτό το κοινό.

ΚΕΑ ΔΙΑΜΟΝΗ