Κέα Διακοπές

Μια προσωπική ματιά για τις διακοπές στην Κέα (Τζιά)

Την Κέα την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές τα τελευταία 25 χρόνια. Δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερα να κάνω πολυήμερες διακοπές, ίσως γιατί η κοντινή απόσταση από την Αθήνα μου έδινε πάντα την ευκαιρία για συχνές ολιγοήμερες εξορμήσεις. Η Κέα παραμένει υπέροχη. Δεν έχουν αλλάξει πολλά στην φυσιογνωμία του νησιού όλα αυτά τα χρόνια. Οι παραδοσιακοί οικισμοί παραμένουν το ίδιο όμορφοι, οι παραλίες ιδανικές.

Κέα Διακοπές

Αξιόλογη προσπάθεια έχει γίνει για την ανάδειξη και σηματοδότηση των μονοπατιών της Κέας, που φέρνουν τον επισκέπτη σε άμεση επαφή με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον της Κέας.  Από την άλλη μια πανέμορφη περιοχή στον Κούνδουρο έχει σχεδόν καταστραφεί από την οικοδόμηση εξοχικών κατοικιών. Είναι βέβαια και αυτό μια μορφή ανάπτυξης που κάνει καλό σε αυτούς που πουλάνε τα οικόπεδα και σε αυτούς που τα χτίζουν.

Στην Κέα μπορεί να κάνεις ήσυχες διακοπές, να απολαύσεις την θάλασσα, να κάνεις εκδρομές με τα πόδια, με κάθε είδους όχημα  - παρόλο που το οδικό δίκτυο σηκώνει μεγάλη βελτίωση που δεν την έχω δει όλα αυτά τα χρόνια –  ή με σκάφος. Η Κέα ενώ είναι ένα κλασικό νησί των Κυκλάδων και σε κάποια σημεία της φαίνεται άνυδρη,  διαθέτει αρκετή βλάστηση που ειδικά την άνοιξη οργιάζει. Έτσι μπορείτε να θαυμάσετε σπάνια αγριολούλουδα και τις διάσημες βελανιδιές της που κάποτε είχαν μεγάλη σημασία για την οικονομία του νησιού και ίσως μπορούν να βοηθήσουν και στις μέρες μας. Στις διακοπές σας στην Κέα μπορείτε να αναζητήσετε και πιο έντονες στιγμές νυχτερινής διασκέδασης, ενώ μπορείτε να γλεντήσετε και στα τοπικά πανηγύρια.

Τι θα χρειάζονταν η Κέα ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος τόπος διακοπών; Καλύτερο οδικό δίκτυο. Περισσότερους χώρους στάθμευσης. Ένα λαογραφικό μουσείο και ίσως και  ένα μουσείο βιομηχανικό-τεχνικού πολιτισμού, που θα μπορούσε να προσφέρει και πληροφορίες για τα σημαντικά ναυάγια που υπάρχουν στην θάλασσα της Κέας. Κάποια καφέ-μπαρ να μάθουν ότι ο καφές σερβίρεται πάντα με νερό (το καλοκαίρι οπωσδήποτε με παγάκια). Α και φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το Λαύριο. Καλές διακοπές στην Κέα!

ΚΕΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ